Nu söker vi drivna studenter som vill arrangera vårens Kårval!

Varje vår arrangerar Göta studentkår Kårvalet. Inför valet är alla medlemmar välkomna att kandidera för att sitta i nästa års kårfullmäktige, studentkårens högsta beslutande organ. Under valet får alla medlemmar rösta på de kandidater de vill se i fullmäktige. Efter valet presenteras valresultatet och de nya fullmäktige håller konstituerande möte inför kommande verksamhetsår i slutet av april.

Vi söker nu drivna studenter till Valnämnden! Valnämnden består av en ordförande samt 3-6 ledamöter. Ni jobbar tillsammans med att arrangera Kårvalet under våren. Arbetet börjar så snart som möjligt och kräver som mest tid under själva valet, vilket sker i slutet av februari / början av mars. Det som du förväntas göra i Valnämnden är:

• Planering av val till fullmäktige
  • Marknadsföra valet gentemot studenter för att öka antalet kandidater
  • Ta emot och administrera kandidatförsäkringar från kandidater
  • Marknadsföra valet gentemot studenter för att öka valdeltagandet
  • Bemanna röststationer på campus under själva valet
  • Räkna röster efter valet
  • Utvärdera och sammanfatta valet samt presentera valresultat inför kårstyrelsen

Är du intresserad? Klart du é! Skicka ett mejl till oss på vice.soc@gota.gu.se senast 31 december så kontaktar vi dig.